15 de juliol 2009

L'edifici fantasma


La Casa Bloc és un edifici que molts coneixeu, projectat per Sert, Torres Clavé i Subirana, del GATCPAC
el 1932. No m'estendré, per tant, explicant les excel·lencies de l'edifici i el que va significar a la seva època.En acabar la guerra, però, es va construir un edifici annex a una de les barres que desvirtuava el conjunt i era una falta de respecte total a l'arquitectura avantguardista de pre-guerra. La dictadura hi va instal·lar els habitatges de la policia en un edifici destinat a obrers.

Afortunadament l'edifici fantasma, que és com es coneixia, va ser enderrocat el 2008. La intervenció obre de nou, més de 70 anys després, els jardins de la Casa Bloc a l'Avinguda de Torras i Bages. El FAD va treure dins del marc del concurs Racons Públics, la recerca d'idees per tal de rehabilitar els jardins i l'espai que ha deixat l'edifici fantasma. La nostra proposta va ser seleccionada com a finalista, juntament amb altres tres. El tribunal que decidirà el guanyador es reunirà a mitjans de 2010, un cop els 7 racons que resten sortir a concurs ja tinguin finalistes.




1 comentari:

  1. Hem vist que al diari digital diuen que es crea un jardí semi-privat. Jo deixaria la privadesa de banda... el que es vol crear és un jardí semi-obert, ja que cal conèixer el carrer Torres i Bages per saber el trànsit que suporta.

    ResponElimina